Budyń jaglany z bananem i masłem orzechowym

Znudziła Wam się owsianka albo jajecznica na śniadanie? To mam dla Was idealny przepis! Przepis na bardzo zdrowy, smaczny budyń jaglany z...


Znudziła Wam się owsianka albo jajecznica na śniadanie? To mam dla Was idealny przepis! Przepis na bardzo zdrowy, smaczny budyń jaglany z dodatkiem masła orzechowego i banana :)

SKŁADNIKI:


  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka (migdałowego lub krowiego)
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 banan

RZYGOTOWANIE: 

  • Kaszę wsypać na sitko i dokładnie przepłukać gorącą wodą z kranu. Wypłukaną kaszę włożyć do rondelka, wlać jedną szklankę mleka, przykryć i zagotować. Gotować przez ok. 15 minut na minimalnym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn.
  • Do ugotowanej kaszy dodać drugą szklankę mleka oraz masło orzechowe, wymieszać i jeszcze przez chwilę podgrzać całość. Przełożyć do blendera, dodać połowę banana i zmiksować na gładki mus.
  • Wyłożyć do miseczek, dodać resztę banana pokrojonego na plasterki i posypać lekko kakao. Smacznego!


Przepis zapożyczony z bloga Kwestiasmaku.com

PODOBNE POSTY

3 KOMENTARZE

  1. Budynia jaglanego jeszcze nie jadlam, ale widzę, że wygląda przepysznie mniami <3
    osttanio robiłam kotleciki cykiniowe z kaszą jaglaną- również polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł na przekąskę wysoko węglowodanową. Warto właśnie zadbać o formę i energie jedząc takie przekąski.

    OdpowiedzUsuń

Sponsorzy Bloga

OBSERWATORZY BLOGA